Dosarul lui Vlad Pascu rămâne în judecată la Mangalia

Curtea de Apel Constanţa a respins definitiv cererea procurorilor de strămutare a dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai în urma căruia doi tineri au murit. Astfel că dosarul va fi judecat în continuare la Judecătoria Mangalia.

În baza art. 74 Cod Procedură Penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanţei.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

În 4 aprilie ar urma să aibă loc un nou termen în dosarul de fond al lui Vlad Pascu, de la Judecătoria Mangalia. Avocatul familiei uneia dintre victimele lui Vlad Pascu a precizat că la termenul din 4 aprilie se va discuta solicitarea de schimbare a încadrării juridice – care acum este de ucidere din culpă – în omor calificat.

Procurorii care l-au trimis în judecată pe Pascu au cerut, pe 19 martie, strămutarea procesului, „având în vedere pericolul de tulburare a ordinii publice”, dar şi „percepția opiniei publice asupra imparţialităţii judecătorilor din Mangalia”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, la solicitarea Libertatea.

Cererea a venit după ce, la primul termen al procesului, judecătoarea Ancuța Popoviciu a intrat în sală mestecând gumă și a dat dovadă că nu cunoaște dosarul, întrebând dacă unul dintre tinerii ucişi în accident e prezent. Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *