Procurorii din dosarul lui Vlad Pascu s-au răzgândit brusc, chiar în sala de judecată, și nu au mai cerut strămutarea cauzei

Curtea de Apel Constanța trebuia să decidă, marți, dacă procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului mortal din 2 Mai, va fi strămutat. În timpul ședinței, însă, Parchetul s-a răzgândit și a retras cererea de strămutare.

Procurorii care l-au trimis în judecată pe Pascu au cerut, pe 19 martie, strămutarea procesului, „având în vedere pericolul de tulburare a ordinii publice”, dar şi „percepția opiniei publice asupra imparţialităţii judecătorilor din Mangalia”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, la solicitarea Libertatea.

Cererea a venit după ce, la primul termen al procesului, judecătoarea Ancuța Popoviciu a intrat în sală mestecând gumă și a dat dovadă că nu cunoaște dosarul, întrebând dacă unul dintre tinerii ucişi în accident e prezent. Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei.

De precizat că pe 4 aprilie e programat termenul în care ar trebui să se discute despre schimbarea încadrării juridice a faptelor de care e acuzat Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat.

Potrivit Libertatea, în ședința de marți, 2 aprilie, Beatrice Șișman, procurorul de ședință de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a susținut că nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru strămutarea cauzei.

Ea a invocat faptul că „au existat emisiuni televizate în care s-a criticat probitatea profesională a magistraților implicați în caz” dar, în opinia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, aceste critici care au vizat „exclusiv magistratul judecător și nu sunt de natură a justifica că imparțialitatea acestuia ar fi afectată sau ar aduce tulburare opiniei publice din Mangalia”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *