Droguri de 900.000 de euro aduse în România de trei indivizi. DIICOT a reușit să-i trimită în arest

Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a trei indivizi pentru o perioadă de 30 de zile, în urma introducerii în teritoriul României a patru kilograme de cocaină și zece kilograme de heroină. Potrivit procurorilor, valoarea de piață a acestor substanțe ilegale se ridică la 900.000 de euro.

Luni, DIICOT a comunicat că anchetatorii investighează trei indivizi pentru comiterea următoarelor infracțiuni: formarea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de substanțe stupefiante deosebit de periculoase și trafic intern de substanțe stupefiante deosebit de periculoase.

Conform DIICOT și Poliției Române, în perioada mai – octombrie 2023, trei indivizi au format un grup infracțional organizat condus de un albanez care fusese judecat de DIICOT în ianuarie pentru infracțiuni similare. Grupul a fost implicat în procurarea, disimularea, transportul, introducerea și vânzarea unor cantități mari de cocaină și heroină în România, scrie Hotnews.ro.

Pentru aceste operațiuni, grupul a folosit un autoturism special amenajat pentru ascunderea drogurilor. Liderul grupului a adus drogurile în țară, ascunzându-le în mașina sa, iar pe 27 octombrie, o femeie din Muntenegru a intrat în România cu această mașină. Un cetățean român a însoțit autoturismul pe un scuter pentru a prelua și vinde drogurile.

Pe data de 28 octombrie, aceștia au fost surprinși în flagrant în timp ce aduceau în România peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină, evaluată la peste 880.000 de euro pe piață.

„Acțiunea a fost una de o importanță deosebită din prisma faptului ca destinatarii drogurilor ar fi fost membrii unor rețele de traficanți de droguri de mare risc specializați în distribuția de heroină, ce și-ar fi desfășurat activitatea în municipiul București și în județul Ilfov. Una dintre persoanele implicate este un bărbat care ar fi alimentat piața ilegală de heroină și ar fi avut o metodă de distribuție deosebit de ermetică”, spune Poliția Română.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *