Fals broker din Brașov, trimis în judecată de procurori: Acuzat că ar fi obținut peste 2 milioane de lei după ce a înșelat 44 de persoane

Un fals broker din Brașov a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor. Acesta a înşelat 44 de persoane, însuşindu-şi nelegal 2,3 milioane de lei,  se arată într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2021-martie 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul C.S., atribuindu-şi în mod nereal calitatea de broker autorizat, administrator al unei platforme de tranzacţionare de acţiuni şi criptomonede, a indus în eroare, cu intenţie, un număr de 44 de persoane vătămate cărora le-a prezentat diverse proiecte de investiţii financiare sau de comercializare a unor NFT-uri, însuşindu-şi banii proveniţi de la persoanele vătămate pentru a fi folosiţi în scopuri personale, provocând, în acest fel acestora un prejudiciu de 2.328.619 lei. De asemenea, în data de 31 mai 2023, pentru a disimula dreptul de proprietate asupra unui autoturism de lux achiziţionat cu banii dobândiţi prin săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, a încheiat contractul de cumpărare pe numele unui interpus”, se arată în comunicatul citat.

Cele 44 de persoane pe care bărbatul le-a înşelat s-au constituit părţi civile în procesul penal, motiv pentru care în cauză au fost luate măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului, asupra bunurilor acestuia.

În acest sens, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism deţinut de inculpat pe numele unei persoane interpuse şi s-au luat măsurile (…) în vederea valorificării lui anticipate, respectiv s-a instituit poprirea asupra sumelor de bani prezente şi viitoare din conturile bancare curente deschise la mai multe bănci din Romania şi la o bancă din Spania până la concurenta sumei de 448.039 euro (2.226.754 ron).

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *