Fetiță de 8 ani, violată și ucisă de unchiul ei: Filmul tragediei înfiorătoare din Botoşani și cum a fost prins suspectul, după 12 ore de căutări cu drone, câini și elicopter

Măriuca, o fetiţă de doar opt ani, a murit după ce ar fi fost violată și strangulată chiar de unchiul ei. Dată dispărută încă de ieri, fetiţa a fost găsită în cursul nopţii fără suflare, într-o lizieră de salcâmi. Principalul suspect în acest caz este chiar unchiul ei. Bărbatul a fost prins astăzi, pe un câmp, după câteva ore de căutări intense, în timp ce încerca să se întoarcă la locul oribilei fapte.

Principalul suspect în cazul morții fetiței de opt ani din Botoșani a fost prins după o mobilizare masivă a forțelor de ordine. Polițiștii au organizat filtre pe o rază de 40 de kilometri și au folosit un elicopter în căutări. Căutările au fost continue, implicând peste 100 de forțe de ordine din trei județe, care au venit încă de noaptea trecută. Au beneficiat inclusiv de ajutorul unui elicopter, care a survolat zona încă de la prima oră a dimineții. Filtrele au fost instalate pe o rază de 40-50 de kilometri de locul unde s-a petrecut incidentul. După ore de căutări, suspectul a fost capturat când s-a întors la locul faptei.

În doar câteva minute de la momentul în care a fost observat de un polițist, suspectul a fost prins de ceilalți ofițeri. A fost pus la pământ și nu a avut timp să opună rezistență. Se îndrepta chiar spre locul faptei, în liziera de salcâmi, și a fost capturat la doar câțiva metri de acel loc.

„Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiști. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuința sa, prin vegetația din apropiere și s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp, a fost prins și imobilizat. Au fost trase și două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Suspectul este unchiul prin alianță al fetiței, un bărbat de 32 de ani. Fetița fusese trimisă la vecini pentru a lua ceva, dar pentru că nu s-a întors la timp, cealaltă fată a fost trimisă după ea. Aceasta a constatat că nu era nimeni acasă, nici sora ei, nici unchiul. Rudele au căutat-o timp de o oră, iar după alte două ore, cu ajutorul polițiștilor, fetița a fost găsită fără viață în liziera de salcâmi de lângă casă, la marginea localității.

12 ore de căutări cu drone, câini și elicopter

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost reținut, sâmbătă, după ce trupul unei fetițe de 8 ani a fost descoperit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi de la marginea satului Jijia, comuna Albeşti (Botoșani).

Bărbatul este, conform surselor Antena 3, chiar unchiul fetiței și oamenii legii bănuiesc că el este cel care ar fi abuzat-o pe fetița de 8 ani și apoi ar fi ucis-o. Fetița plecase de acasă vineri seară, spre casa unor rude, aflată în apropiere, însă nu s-a mai întors și părinții ei au anunțat poliția. Cadavrul fetei, care prezenta urme de violență, a fost găsit dimineață, moment în care a pornit o adevărată cursă contra timp pentru prinderea făptașului.

Polițiștii au adus câini care să caute prin vegetație, au folosit inclusiv camere cu termoviziune, un elicopter a survolat zona toată dimineață, au fost folosite și drone, iar 100 de persoane l-au căutat pe făptaș.

Bărbatul suspectat de uciderea copilei a fost prins ascunzându-se în vegetație, în apropierea casei sale, a fost încătușat și dus pentru audieri la poliție, după mai bine de 12 ore de căutări.

În urmă cu puţin timp, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat şi prins de către poliţişti. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa, în vegetaţia din apropierea acesteia (…) Au fost executate şi două focuri de armă în plan vertical fără a fi înregistrate victime sau alte pagube”, au transmis, sâmbătă, oficialii IPJ Botoşani.

Poliţiştii care au participat la căutări au apreciat intervenţia ca fiind extrem de dificilă, având în vedere terenul accidentat şi buruienile extrem de mari.

O fetiţă în vârstă de opt ani din judeţul Botosani, căutată încă de vineri seară de poliţişti după ce a plecat de acasă spre locuinţa unei rude, aflata în apropiere şi nu s-a mai întors, a fost găsită decedată, conform News.ro.

Trupul fetiței a fost descoperit la marginea satului, aproape de liziera pădurii,.

Fetița avea 30 de kilograme, aproximativ 1,20 metri înălţime, păr şaten, tuns la nivelul umerilor. Ea locuia în satul Jijia, comuna Albeşti, și „în jurul orei 20:00 (vineri seara) a părăsit domiciliul pentru a se deplasa la o rudă, care locuieşte în apropiere”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *