Primarul Botoşaniului, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi dat unei candidate subiectele la un concurs pentru funcţia de consilier

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, potrivit Antena3.ro.

Cosmin Andrei este suspectat că, pe 25 august 2021, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituţia pe care o conducea.

Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Cosmin Andrei este candidat din partea PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului Botoșani. În cazul în care va câștiga alegerile și va fi condamnat, el își va pierde funcția.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *