Firmă de transport care ar fi fi dat o țeapă de 15 milioane de lei: Percheziții în 19 județe!

Nouăsprezece percheziţii au loc marţi dimineaţă în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, în cazul unei firme din Mureş având ca obiect de activitate traficul rutier de mărfuri, care nu a mai plătit ratele contractelor de leasing şi a refuzat să înapoieze maşinile achiziţionate. La începutul acestei luni, poliţiştii au identificat şi ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curţile unor societăţi comerciale din muncipiul Târgu Mureş.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, efectuează 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere. Din cercetări a reieşit că, din cursul anului 2023 şi până în prezent, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăţi”, informează IGPR.

Cercetările au mai indicat faptul că aceeaşi societate comercială ar fi refuzat în mod nejustificat restituirea vehiculelor, pe unele dintre acestea continuând să le utilizeze după rezilierea contractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de poliţişti.

În aceeaşi cauză, la data de 6 martie, poliţiştii au pus în executare 6 mandate de percheziţie, în urma cărora au identificat şi ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curţile unor societăţi comerciale din muncipiul Târgu Mureş.

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 15.000.000 de lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *