Forțele Navale marchează Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

Forțele Navale Române participă sâmbătă, 11 noiembrie, la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul marcării Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, în garnizoanele Constanța și București. La Constanța, marinarii militari vor participa, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la mormintele eroilor veterani din teatrele de operații și misiuni din Cimitirul Central.

La București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale vor fi prezenți, la ora 11.00, la ceremonia militară organizată la Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații și pe teritoriul României, situat în Parcul Tineretului.

La data de 11 noiembrie 1918, ora 11,00, a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei și Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată și de faptul că, la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (p.m.) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în Teatrul de Operații din Afganistan. Pentru recunoașterea meritelor personalului Armatei României participant la acțiuni militare, Parlamentul țării noastre a stabilit prin lege, în anul 2014, ca la data de 11 noiembrie să fie celebrată, anual, Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *