Fost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată de DNA: Acuzat de trafic de influență și spălare de bani

Dinu-Octavian Nicolescu, fost director economic în cadrul Ministerului Mediului, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Dinu-Octavian Nicolescu, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

„Pentru a disimula adevărata provenienţă a unei părţi din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Dinu-Octavian Nicolescu ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar şi transferuri succesive de bani între conturile proprii”, arată anchetatorii.

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile şi asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *