Geoană, despre stagiul militar voluntar: „Liderii noştri militari sunt plătiţi şi au jobul să se pregătească pentru scenariul cel mai negativ posibil”

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat după întâlnirea consilierilor pentru securitate naţională din ţările membre ale Alianţei Nord- Atlantice, în contextul discuţiilor privind stagiul militar voluntar, că nu vedem un risc la adresa securităţii României sau a ţărilor aliate dar vedem, în schimb, nevoia de a investi mai mult în ceea ce înseamnă robusteţe militară, rezilienţă economică. „Haideţi să fim extrem de clari: liderii noştri militari sunt plătiţi şi au jobul să se pregătească pentru scenariul cel mai negativ posibil. Obligaţia noastră, a liderilor politici, este să evităm ca aceste scenarii să se întâmple”, a completat Geoană, potrivit news.ro.

Ştiu că şi acasă este o conversaţie destul de amplă cu privire la ceea ce spun liderii noştri militari şi ceea ce spunem noi, liderii politici. Haideţi să fim extrem de clari: liderii noştri militari sunt plătiţi şi au jobul să se pregătească pentru scenariul cel mai negativ posibil. Obligaţia noastră, a liderilor politici, este să evităm ca aceste scenarii să se întâmple”, a spus Mircea Geoană, în contextul discuţiilor privind pregătirea armatei.

Secretarul general adjunct al NATO a menţionat că „nu vedem un risc la adresa securităţii României sau a ţărilor aliate”.

Vedem, în schimb, nevoia de a investi mai mult în ceea ce înseamnă robusteţe militară, rezilienţă economică şi, în general, o societate capabilă să facă faţă unor şocuri care nu sunt neaparat militare, ci pot veni din foarte multe alte direcţii”, a spus Mircea Geoană.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *