Iarna a pus stăpânire pe mai bine de jumătate din țară: Copaci doborâți, mașini răsturnate și localități fără curent electric

În mai multe județe din țară s-a așternut zăpada, iar șoferii au fost luaţi pe nepregătite, unii dintre ei continuându-şi drumul chiar și pe jos. Mai mult decât atât, zeci de localități au rămas fără curent electric.

În partea de nord a județului Galați s-a circulat în condiții de iarnă, cu toate acestea utilajele de deszăpezire au fost la datorie.

După ce ninsoarea și vântul puternic s-au dezlănțuit, în noaptea de sâmbătă, 37 de localități din județul Brăila au rămas fără curent.

Și în județul Iași au fost probleme, deoarece pe mai multe porțiuni ale Drumului Național 24 s-a circulat cu dificultate.

O coliziune între trei autovehicule a avut loc la Bordea, la 20 kilometri de Iași, iar tirurile nu au mai putut înainta și au derapat.

„Ne-a luat pe nepregătite, gata, ce să mai facem… dăm înainte cum putem”, a declarat un șofer, notează stirileprotv.ro.

În județul Iași, un autoturism a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat într-un șanț, iar trei persoane au fost rănite ușor.

Lucrurile nu au stat mai bine nici în comuna Bisoca din Buzău, deoarece mulți șoferi au rămas blocați în zăpadă.

Drumarii au intervenit pe mai multe șosele din județ, inclusiv în zona Barajului Siriu, pe DN10.

Pe drumul dintre Bacău și Moinești, viscolul a provocat ruperea mai mulți copaci și cabluri de electricitate, perturbând traficul.

Drumul pe Transfăgărășan este închis, iar salvamontiștii recomandă turiștilor să plece echipați pe traseele montane.

„În masivul Făgăraș în ultimele 24 de ore, a continuat să ningă, stratul de zăpadă măsurând 20 de centimetri, vizibilitatea e redusă, vântul la rafală atingând 60 de km pe oră”, a transmis Dragoș Onea, Salvamont Argeș, potrivit sursei menționate.

Au fost înregistrate minus 9 grade Celsius la Vârful Omu, în Munții Bucegi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *