Interlopul Florin Duduianu, arestat într-o operațiune de amploare în SUA. „Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune mâncare pe masă” – VIDEO

Autoritățile americane au arestat 48 de membri ai unei rețele criminale românești, suspectați că au furat sute de mii de dolari din California, relatează presa de peste Ocean. Între arestați se numără și Florin Duduianu, cunoscut interlop care figurează pe lista persoanelor căutate de Poliția Română. În România, Duduianu a fost acuzat de tâlhărie și șantaj.

În SUA, banda condusă de el este bănuită că a instalat dispozitive de skimming în magazine, folosindu-le pentru a frauda cardurile sociale EBT, pe care familiile cu venituri mici le utilizează pentru a cumpăra alimente și lapte praf pentru copii.

După fraudarea cardurilor, infractorii cumpărau lapte praf, pe care îl transferau în Mexic – unde este penurie – pentru a fi folosit de cartelurile locale în traficul de droguri, potrivit Antena 3.

„Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune mâncare pe masă și oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casă cu sacoșele de cumpărături, doar pentru a fi umiliți atunci când află că nu mai au bani în cont, deoarece un hoț le-a luat totul”, a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual din comitatul Orange al statului californian.

Suspecții sunt din România și mulți dintre ei au intrat ilegal în țară, a continuat Spitzer.

Anul trecut, California a pierdut aproximativ 108 milioane de dolari din cauza unor astfel de operațiuni de skimming, potrivit presei americane. Printre cei arestați se numără Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani, unul dintre cei mai căutați infractori din România și descris de autorități ca fiind liderul grupului, a relatat ABC 7 News. Potrivit sursei citate, unii dintre suspecți au etalat în postări pe rețelele de socializare mașini de lux și ceasuri Rolex.

Duduianu a fost între timp pus sub acuzare de un Mare Juriu federal pentru accesarea frauduloasă a fondurilor de asistență guvernamentală.

ARVE Error: Invalid URL in url
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *