Iohannis anunţă că este în lucru aducerea unei apărări antidronă suplimentară la graniţe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, chestionat dacă a cerut apărare militară suplimentară, în contextul atacurilor cu drone asupra porturilor ucrainene de la graniţa cu România, că Statele Unite au alocat avioane suplimentare pentru poliţia aeriană, iar „împreună cu NATO suntem practic în clar cum vom aduce o apărare antidronă suplimentară în zona respectivă”.

Chestionat dacă a solicitat ajutor militar suplimentar, în contextul convorbirii pe care a avut-o recent cu aliaţi NATO, inclusiv SUA, în care aţi condamnat atacurile ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, şeful statului a răspuns: „Am discutat chestiunile legate de dronele care au căzut în România, ca urmare a atacurilor ruseşti asupra porturilor de la Dunăre şi am şi primit nu doar încurajări, am primit răspunsuri foarte concrete”, arată news.ro.

„Bunăoară Statele Unite au alocat avioane suplimentare pentru poliţia aeriană. Împreună cu NATO suntem practic în clar cum vom aduce o apărare antidronă suplimentară în zona respectivă. Se lucrează la asta. Deci lucrurile se mişcă. Şi noi,  Armata am mutat mai multe arme de apărare în zonă şi sperăm să nu apară incidente absolut nedorite”, a completat Klaus Iohannis, joi, după participarea la la cea de-a treia reuniune a Comunităţii Politice Europene, de la Palatul Congreselor Granada, Spania.

Preşedintele României a reiterat faptul că acesta atacuri ruseşti cu drone sunt crime de război.

„Oricum aceste atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene sunt crime de război, fiindcă acolo sunt doar infrastructuri civile. Nu este nimic militar care poate fi atacat”. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *