Jaf ca-n filme în Iași: Doi bărbați și o femeie au cheltuit peste 100.000 de euro dintr-un seif de 200 kg cu bijuterii și bani pe care l-au furat

Doi bărbați și o femeie au fost identificați la trei săptămâni distanță după ce au furat un seif de 200 de kilograme cu bani și bijuterii, în Iași. Polițiștii sunt în căutarea celorlalți doi suspecți. În urmă cu trei săptămâni, casa unui om de afaceri din comuna Hârlău, Iași, a fost vandalizată de nișe hoți care au furat un seif de 200 de kg plin cu bani și bijuterii.

Cei doi bărbați și femeia care ar fi cheltuit peste 100.000 de euro după ce au furat seiful cu plin cu bijuterii și bani au fost reținuți pentru 24 de ore duminică, 4 februarie, fiind duși în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Păgubitul a mărturisit că în seif erau 30.000 de euro, 500.000 de lei și bijuterii de aur. În locuința acestuia au fost găsiți doar 11.500 de lei și mai multe bunuri. Doi dintre protagoniștii jafului s-ar fi deplasat cu mașină până în apropierea casei bărbatului de afaceri din Iași. Înainte de a acționat, aceștia au distrus camerele de supraveghere din zonă.

„Pe data de 12 ianuarie 2024, în jurul orelor 12:41, Poliția Orașului Hârlău a fost sesizată prin apel unic de urgență 112 de către o femeie cu privire la faptul că din locuința sa din orașul Hârlău i-au fost sustrase mai multe bunuri. Din cercetări a rezultat că, la aceeași dată, persoane necunoscute, prin forțarea unui geam de la parter, ar fi pătruns în interiorul locuinței de unde ar fi sustras un seif în care se afla o sumă importantă de bani, în lei și valută, precum și bijuterii. În cauză a fost întocmit doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Iași pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum și în vederea identificării autorilor”, au transmis reprezentanții IPJ Iași, potrivit Adevărul.

Autoritățile au fost alertate chiar de mezinul familiei, care a constatat, atunci când s-a întors acasă de la școală, că din casă au fost furate bunuri materiale.

Polițiștii caută în continuare alte două persoane suspecte.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *