MApN, avertisment privind propaganda rusă: „S-au intensificat mesajele false despre avioanele F-16 din România”

MApN avertizează asupra răspândirii propagandei ruse în România prin intermediul canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar care transmite știri false cu privire la războiul din Ucraina.

Una dintre știrile false transmise intens de canalul pro-Kremlin spune că „au fost deja efectuate de mai multe ori zboruri de probă, în direcția regiunii Odesa – Insula Șerpilor, cu aeronave F-16 transferate Ucrainei de țări din NATO, de la baza aeriană Fetești, unde piloții ucraineni sunt antrenați”, transmite Inforadar.

Propaganda rusă mai răspândește știrea falsă portrivit căreia infrastructura NATO va fi folosită de avioanele de luptă F-16 transferate Ucrainei pentru a lovi Rusia.

În acest context, MApN transmite că aeronavele F-16 care au fost transferate de Forțele Aeriene Olandeze la centrul de la Fetești sunt folosite doar pentru instruire și pregătire a piloților.

Nu este prima dată când canalele rusești de comunicare difuză informații false despre aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene Române. În ianuarie 2024, platforma InfoRadar a MApN a combatut o informație falsă similară cu cea care a fost difuzată recent.

Cu respectarea strictă a dreptului internațional, România, membru al Alianței Nord-Atlantice, a acționat prin consolidarea posturii sale de apărare și descurajare în conformitate cu nivelul potențialelor amenințări la securitatea regionale de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *