Materiale pirotehnice de 800.000 de lei, descoperite în Vama Giurgiu într-un microbuz

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz condus de un cetăţean bulgar, peste 3.300 de bucăţi constând în materiale pirotehnice ce erau transportate cu încălcarea prevederilor legale.

Conform unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, vineri dimineaţa, în jurul orei 08,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz, un cetăţean bulgar în vârstă de 29 ani. Cu ocazia efectuării controlului asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit 12 cutii ce conţineau în total 3.360 bucăţi de materiale pirotehnice. Întreaga cantitate, în valoare totală de 840.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Deoarece şoferul a declarat că intenţiona să transporte articolele pirotehnice în Bucureşti, la un centru comercial en-gros, fără a deţine însă autorizaţiile necesare, la faţa locului a fost solicitată o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Şoferul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *