Ministrul Tîlvăr anunță de la Ankara: Acord-cadru pentru cooperare militară între România și Turcia

În cadrul vizitei oficiale efectuate la Ankara, Republica Turcia, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat împreună cu omologul său, Yașar Güler, Acordul-cadru între Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia în domeniul militar.

Acordul reflectă dorința celor două părți de actualizare a cadrului juridic al cooperării, care va permite extinderea și aprofundarea relațiilor în domeniul apărării, având în vedere dinamica în creștere a activităților bilaterale și schimbările recente din mediul de securitate.

„Acordul semnat astăzi reflectă nivelul actual al relațiilor militare cu Turcia, unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României, mai ales în contextul împlinirii a 100 de ani de relații militare și diplomatice între țările noastre”, a declarat ministrul apărării naționale. 

Programul vizitei ministrului român al apărării naționale a inclus o rundă de convorbiri oficiale,  vizitarea Agenției pentru Industria de Apărare şi a unor facilităţi din domeniu, precum și depunerea unei coroane de flori din partea delegației române la Mausoleul Anıtkabir, unde odihnește Mustafa Kemal Atatürk.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *