Neamţ: Funcţionar din prefectură şi alte două persoane, cercetaţi pentru luare de mită

Un funcţionar de la Prefectura Neamţ şi alte două persoane sunt cercetaţi într-un dosar de luare de mită pentru drepturi de proprietate, informează, joi, Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

„În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, una dintre persoanele inculpate, funcţionar public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Neamţ – Serviciul Control Legalităţii Actelor Contencios Administrativ şi Procese Electorale – Compartiment Fond Funciar, a pretins suma de 10.000 de lei de la o persoană suspect în cauză iar, ulterior, a primit suma de 1.500 de lei de la acelaşi suspect, în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri depusă la Primăria comunei Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ. La data de 04.01.2024, o altă persoană inculpată, membru în Comisia locală de fond funciar Dumbrava Roşie, a primit suma de 1.000 lei de la cea de-a treia inculpată, persoană fără calitate specială, în legătură cu obţinerea titlului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren de pe raza comunei Dumbrava Roşie”, precizează Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Conform sursei citate, primele două inculpate au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior s-a luat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Cea de-a treia inculpată a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore şi apoi s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În aceeaşi cauză un alt suspect a fost reţinut. Faţă de acesta se efectuează cercetări pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, întrucât l-a determinat pe un alt suspect să remită inculpatei funcţionar public în cadrul Prefecturii Neamţ suma de 1.500 de lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *