Percheziții la casa unei femei de 75 de ani din Timiș. Polițiștii au găsit în casa ei arme și muniție

Mai multe percheziții au avut loc duminică, 11 februarie, în municipiul Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, complicitate la infracțiunea de camătă, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Mai exact, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Proximitate, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat 7 percheziții domiciliare și 4 percheziții ale unor autoturisme, potrivit unui comunicat de presă.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2022 și până în prezent, un bărbat, de 44 de ani și o tânără, de 29 de ani, ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi și garanții în diverse obiecte de valoare pentru a acoperii sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite. În anumite situații, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani și dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără”, potrivit sursei citate.

La domiciliul unei femei de 75 de ani, mama bărbatului, au fost descoperite mai multe arme și muniția aferentă acestora.

„În urma desfășurării perchezițiilor domiciliare, precum și a celor 4 percheziții a vehiculelor deținute de persoanele cercetate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 pistoale, un încărcător cu 6 cartușe cu glonț calibru 6,35 mm, o folie transparentă ce conținea 7 cartușe cu glonț, calibru 6,35 mm și 3 cartușe cu calibre diferite, o pușcă, calibru 44 mm, 2 puști de vânătoare cu glonț, 110 bucăți cartușe calibru 8×57 JS, 2 tuburi cartușe percutate, 2 pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite 6 cartușe calibru 6,35 mm, 60 cartușe calibru 6,35 mm, 15 cartușe calibru 8×57 JS, 1 pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit 5 cartușe cu glonț calibru 7,65 mm. De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate 9 contracte de împrumut, mai multe înscrisuri și mijloace electronice de comunicare și stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum și 55.156 de lei, 4.435 de euro și 949 de dolari”, conform documentului.

În caz, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de tânăra, de 29 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la infracțiunea de camătă, precum și față de femeia, de 75 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Bărbatul, de 44 de ani, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor 3 persoane.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *