Percheziții Poliție și DIICOT în Giurgiu: Droguri în valoare de peste 1.000.000 euro, găsite la un traficant

Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă a trei traficanți de droguri. În urma unei percheziții domiciliare, polițiștii au găsit 14 kilograme cocaină, drog de mare risc, cu o valoare de piață de peste 1.000.000 euro, precum și aproximativ 800 grame canabis și rezină de canabis.

La data de 30.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 inculpați (unul dintre ei condamnat anterior pentru infracțiuni de același gen), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie -mai 2024, aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu, potrivit unui comunicat al DIICOT, relatează Mediafax.

Miercuri a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, fiind identificate și ridicate 14 kilograme cocaină (drog de mare risc) cu o valoare de piață de peste 1.000.000 euro, precum și aproximativ 800 grame canabis și rezină de canabis.

Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc doi dintre inculpați. Tot pe parcursul percheziției au fost ridicate țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. Astăzi (joi – n.r.), a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, se mai arată în comunicat.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, 3 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu. În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, fiind descoperite și ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de canabis și rezină de canabis. Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate. Tot pe parcursul percheziției, au fost ridicate țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. La data de 30 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis Poliția Română.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *