Polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani, condamnat cu suspendare

Polișistul Constantin Popescu, agentul care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani victima a accidentului de pe Bulevardul Laminorului din București, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, și nu cu executare, așa cum ceruse familia.

Polițistul criminal, care a călcat-o pe micuța Raisa, în vârstă de doar 11 ani, pe Bulevardul Laminorului din București, a primit o sentință de 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, în ciuda cerințelor familiei de a fi băgat în spatele gratiilor.

În această cauză, pentru familia Raisei, copila ucisă de omul legii, au fost acordate daune morale în valoare de 160.000 euro, iar pentru familia Marinei, fetița rănită în același accident, a primit 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale, anunță avocatul Adrian Cuculis, care mai adaugă că familia fetiței de 11 ani va formula un apel la decizia instanței. Familia Raisei ceruse vinovatului despăgubiri de 6 milioane de euro, daune morale, însă acestea au fost duse în derizoriu de către magistrați.

În data de 13 ianuarie 2022, Raisa și Marina, au fost spulberate de mașina unui politist, în timp ce traversau strada. Poliţistul Constantin Popescu se afla singur în maşină și conducea cu o viteză excesivă, deși nu avea nicio urgență spre care să se grăbească.  Tragedia a avut loc în Sectorul 1 al Capitalei, iar în urma impactului, una dintre copile a murit, iar cealaltă a fost transportată la spital.

După ce tragedia a întristat și revoltat o țară întreagă, polițistul și-a făcut curaj să se adreseze familiei îndoliate. El a scris o scrisoare adresată părinților Raisei, prin care își cere iertare.

Îndurerată familie, 

Nici nu știu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat și știu că orice aș spune în aceste momente în fața dumneavoastră nu mai are importanță, dar totuși vreau să îmi cer iertare, știu că nu o voi primi dar…Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră nevoită să treacă prin acest tragic accident. Nu pot să fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice! Pot doar în aceste momente să mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de sufletul fetiței dumneavoastră, sunt convins că o va face și mă rog în același timp să vă dea Dumnezeu putere în aceste momente grele pe care eu vi le-am cauzat. Știu că nu am cum să vă cer acum să mă iertați, nici nu mă aștept la asta acum, doar atât sper ca în viitor să nu mă mai percepeți ca un criminal, ci ca pe un om care v-a greșit enorm și care va trăi toată viața cu această grea apăsare. Am greșit, am greșit, și nu știu ce pot să mai fac. Îmi trec multe gânduri și oricât aș scrie tot aici revin, regret enorm cele întâmplate, și aș da orice să pot să mă întorc și să îndrept ce am făcut. Mă opresc aici, pentru că indiferent cât aș mai spune nu va îndrepta ce am făcut. Aș dori, dacă se poate, să vă trimit un ajutor pentru înmormântare. Orice pot să ofer, o voi face. Sincere regrete, Popescu Constantin”, a fost mesajul polițistului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *