Predoiu (MAI): „Poliţia are ca prioritate combaterea traficului de droguri, însă problema e mult mai complexă”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, afirmă, sâmbătă, că Poliţia are ca prioritate combaterea traficului de droguri, însă această problemă este mult mai complexă şi este nevoie de cooperarea mai multor instituţii.

„Poliţia are ca prioritate combaterea traficului de droguri, însă această problemă este mult mai complexă decât combaterea traficului de droguri. În acest efort de eradicare a flagelului consumului de droguri şi a traficului de droguri, trebuie antrenate toate instituţiile cu atribuţii în prevenţie, în educaţie şi în combatere”, a declarat, sînbătă, ministrul de Interne, Cătăălin Predoiu.

Acesta afirmă că, la fel de importantă cum este combaterea traficului, este şi prevenirea.

„Statele creează o coaliţie globală la iniţiativa Statelor Unite, pentru a combate aceste droguri, care au devenit un fenomen global. S-a spus acolo de către fiecare participant, fiecare ministru, şefi de agenţii. Secretarul de stat Antony Blinken a subliniat, de asemenea, faptul că niciun stat nu poate reuşi singur împotriva flagelului drogurilor. Deci, e important să legăm această cooperare internaţională pe partea de combatere, dar, repet, pe partea de control, dacă vorbim de droguri sintetice, al precursorilor de droguri sintetice, partea de educaţie, de recuperare a victimelor consumului de droguri, de îngrijire a lor, de reducere a efectului drogurilor asupra oamenilor, în special cu privire asupra tinerei generaţii”, a mai declarat Predoiu.

Potrivit acestuia, este ”un efort mai larg, e un efort pe termen lung”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *