Prima condamnare pe baza Legii Anastasia. 5 ani de închisoare pentru un șofer din Alba, vinovat de moartea a trei persoane

Un tânăr de 19 ani este condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane cât timp conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Această sentință este prima condamnare pe baza Legii Anastasia, adoptată recent.

Tânărul de 19 ani a ucis trei persoane în noaptea de 28 august 2023, în timp ce conducea beat un autovehicul. Acesta avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut fapta, potrivit Adevărul.ro.

Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Şoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie şi şi-a recunoscut faptele. Cei trei tineri decedaţi aveau 17, 18 şi 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier”, a anunțat inițiatorul legii Robert Cazanciuc.

Legea Anastasia, promulgată în iulie 2023, prevede condamnarea directă la închisoare pentru șoferii care conduc băuți sau fără permis. Această lege poartă numele fetiței de patru ani care a fost ucisă pe 1 iunie, în fața casei sale.

Norma legislativă completează articolul 91 alineatul (3) din Legea nr. 286/2009, ce interzice suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru uciderea din culpă, dacă infracțiunea a fost comisă conducând fără permis sau sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *