Șofer de ambulanță, beat, a spulberat un pieton în București

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune miercuri seara pe străzile din Capitală și a lovit un pieton care traversa strada neregulamentar în Sectorul 1. După accident, polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest și a reieșit că avea o alcoolemie de 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal în urma acestui incident.

”Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti –Ilfov (SABIF) declanşează astăzi, 6 iunie 2024, cercetarea disciplinară în cazul ambulanţierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanţă de transport neasistat. Este vorba despre un ambulanţier care s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06.a.c. şi, în timpul unei misiuni, a lovit uşor o persoană fără adăpost din Bucureşti, care traversa neregulamentar strada”, a transmis, joi, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că oficialiin instituţiei au fost anunţaţi că şoferul consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%.

„Comisia de disciplină va analiza acest caz şi activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce priveşte testarea şoferilor, cu alcooltestul, la înscrierea în programul de lucru. Precizăm că, la SABIF există procedură operaţională privind testarea cu alcooltestul pentru toţi conducătorii auto la înscrierea în program”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia precizează că miercuri seară, ambulanţierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menţionat şi pe foaia de parcurs.

Din cauza faptului că existau cazuri în aşteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat”, se mai arată în comunica.

Cei doi colegi vor suporta consecinţele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranţă 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar şi neaplicarea procedurilor pe care noi le avem şi pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile, însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situaţie”, a declarat dr. Alis Grasu, manager SABIF.

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 22:00, Brigada Rutieră a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident de circulație pe Calea Dorobanți.

Conducătorul unei ambulanțe SABIF, în vârstă de 50 de ani, care se deplasa pe Calea Dorobanți, dinspre Șos. Stefan cel Mare către Piața Dorobanți, fără a avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a surprins și accidentat un pieton, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului, a rezultat rănirea pietonului în vârstă de 47 de ani, care a fost transportat la Spitalul Floreasca, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducatorul ambulanței SABIF a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.23 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul INML în vederea prelevării mostrelor biologice.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *