Primul român mort pe frontul din Ucraina: Arădeanul de 27 de ani a fost luptător în Legiunea Străină

Un arădean în vârstă de 27 de ani a murit pe frontul din Ucraina, fiind, cel mai probabil, primul român mort în războiul din ţara vecină. Grupul de luptă „Getica”, format exclusiv din luptători vorbitori de limba româna, în Ucraina, anunţă, pe pagina de Facebook, decesul românului, dar doar după ce acesta a fost confirmat de prietena tânărului, care este ucraineancă.

„Eroul aradean Rudolf Wittmann, de doar 27 de ani, este, după informaţiile noastre, primul român căzut la datorie în Ucraina. Cu lacrimi în ochi, împărtăşim durerea nemărginită a familiei şi aducem sincere condoleanţe celor apropiaţi, prietenilor şi colegilor”, au scris reprezentanţii Grupului de luptă.

Aceştia citează din postarea prietenei arădeanului, Ivana, care este ucraineană: ”Viaţa îţi oferă o persoană care schimbă totul. Începi să crezi că basmele prinţului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că aşa a fost. Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere ţara şi a devenit apărarea, rezistenţa şi sprijinul meu. Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer şi cu o bunătate incredibilă”. Potrivit aradon, Rudolf s-a născut şi a crescut la Arad. Timp de cinci ani, el s-a antrenat în Legiunea Străină.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *