Punctele de penalizare se anulează automat la șase luni de la sancțiune. Cum poți afla câte ai acumulat

Conducătorii auto pot fi penalizați cu până la 6 puncte pentru abaterile serioase, iar atingerea unui anumit prag poate duce chiar la suspendarea permisului, potrivit Promotor. Punctele de penalizare se anulează automat la șase luni de la sancțiune. Altfel spus, dacă un șofer a fost sancționat cu 2 puncte pe 1 ianuarie, acestea se vor șterge la finalul lunii iunie.

În eventualitatea în care a primit o altă sancțiune, aceasta va fi anulată la rândul ei după șase luni de la aplicare.

Șoferii nu trebuie să facă niciun demers special pentru anularea punctelor de penalizare, ci ele se șterg automat la împlinirea termenului. Dacă un conducător auto ajunge să aibă 15 puncte de penalizare în același timp, permisul este suspendat, iar punctele se șterg.

Dacă vrei să afli câte puncte de penalizare ai, trebuie formulată o cerere în acest sens la Brigada Rutieră, iar răspunsul poate veni pe loc, la ghișeu, sau în maximum 30 de zile de la solicitare.

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul sa obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate”, se arată în articolul 208 din OUG 195/2002.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *