Rafila (Sănătate): „România este pregătită să ofere sprijin medical în Israel”

Alexandru Rafila și-a exprimă solidaritatea României cu Israelul după declanșarea violențelor și a declarat că Ministerul Sănătății este pregătit să ofere sprijin medical victimelor. În acest sens, a fost informat și ambasadorul Israelului în România.

Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate și de familiile lor, ca om, ca medic și ca ministru al Sănătății. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie și am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, Ambasadorul statului Israel în România. Problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, iar folosirea terorii împotriva populației civile este inacceptabilă. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și prietenii în aceste evenimente dramatice”, a  transmis Ministrul Sănătății.

Organizația paramilitară palestiniană Hamas a declanșat un atac masiv asupra Israelului, sâmbătă, lansând peste 5.000 de rachete și marcând începutul unui conflict sângeros, îndelungat. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de război. Rezerviștii au fost chemați să se mobilizeze și să susțină eforturile de apărare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *