Rușii atacă dezlănțuit: Românii filmează dronele Shahed! Presa rusă jubiliează: „În NATO a început panica din cauza atacului strategic” – VIDEO

Trupele ruse au lansat un nou atac masiv cu drone asupra regiunii ucrainene Odesa, în zona portului Izmail, în noaptea de miercuri spre joi, o persoană fiind rănită în timpul bombardamentelor. Portul Izmail se află la mică distanță de România, pe celălalt mal al Dunării. Şeful Administraţiei Militare Regionale Odesa, Oleh Kiper, a precizat că ruşii au atacat sudul regiunii cu drone de tip Shahed, informează Rador.

„Acesta este al patrulea atac asupra raionului Izmail în ultimele cinci zile. Ca urmare a atacului de noaptea trecută, în mai multe localități au fost avariate infrastructura civilă și portuară, un siloz și o clădire de birouri” – a declarat Kiper.

De pe malul românesc al Dunării, oamenii filmează atacul cu drone din portul Izmail.

Loviturile rusești asupra obiectivelor strategice de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniței cu România, membră a NATO, au provocat panică, informează observatorii publicaţiei britanice Express, citaţi de RIA Novosti, relatează Rador.

Atacurile dronelor rusești în apropierea granițelor Alianței Nord-Atlantice au provocat o panică” – se arată în material.

Potrivit afirmaţiilor jurnaliştilor, în porturile Reni şi Izmail, trupele ruse au lovit infrastructura cheie a Kievului.

Obiectivele situate pe malul fluviului Dunărea au devenit un nod vital de transport al republicii” – au menționat autorii materialului.

Menţionăm că, pe 6 septembrie, ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a anunţat că în țară au fost găsite fragmente, probabil, aparţinând unor drone rusești, pe care Forțele Armate Ruse le folosesc pentru a ataca țintele ucrainene. Potrivit afirmaţiilor acestuia, fragmentele au fost găsită în judeţul Tulcea, în apropierea localităţii Plauru, la granița cu Ucraina, în seara zilei de 5 septembrie, pe fondul informaţiilor despre exploziile în porturile ucrainene.

Reacţia NATO și mesajul aliaților după incidentul cu resturile de dronă găsite pe teritoriul României

România a informat aliaţii NATO despre faptul că a găsit pe teritoriul său resturi de la o posibilă dronă în cadrul reuniunii de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România, transmite purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, conform news.ro.

Autorităţile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniţei cu Ucraina. Autorităţile române investighează incidentul. România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, se spune în declaraţia purtătorului de cuvânt.

„Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre”, reaminteşte Dylan White.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”, transmite NATO în finalul declaraţiei.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi „care pot fi dintr-o dronă” rusească. Declaraţiile sale vin la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis afirma că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ulterior că în cazul în care se confirmă că aceste elemente găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.

Ce se întâmplă în portul Izmail, după ce rușii au atacat de 4 ori zona aflată la granița cu România

Infrastructura portuară a fost avariată în timpul unui atac cu drone ruseşti de trei ore asupra portului dunărean Izmail, a declarat guvernatorul regional într-o postare pe Telegram, scrie The Guardian, informează News.ro.

Oleg Kiper a declarat că atacul a fost al patrulea asupra portului, situat în sudul regiunii Odesa, în cinci zile. El a precizat că infrastructura civilă şi portuară, un siloz de cereale şi o clădire administrativă au fost avariate, în timp ce un şofer de camion a fost rănit uşor la picior.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene din iulie, când s-a retras dintr-un acord care permitea Kievului să îşi exporte cerealele prin porturile sale din Marea Neagră.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *