S-au făcut primele arestări în cazul incendiului devastator de la Ferma Dacilor

Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului care a fost reţinută în dosarul Ferma Dacilor a primit, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătoria Ploieşti a admis propunerea formulată de procurori şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele femeii, spun surse judiciare penrru Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Anghelina Luiza-Laura a fost dusă, miercuri, cu mandat la audieri în acest dosar, fiind reţinută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În aceeaşi zi la audieri au fost duşi actualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, şi fostul primar, Constantin Lungu, faţă de aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Funcţionara a îndeplinit responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, iar anchetatorii spun că aceasta şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

„La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două certificate, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale (…), îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă”, se precizează într-un comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Potrivit surselor judiciare citate, procurorul a disjuns dosarul care vizează fapte de abuz în serviciu care ar fi fost săvârşite de primarul comunei prahovene Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, de fostul edil al comunei, Constantin Lungu, şi de către funcţionara cu atribuţii în urbanism.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *