Școlile, incluse în perimetrul de patrulare al polițiștilor. IGPR ia măsuri anti-drog și anti-bullying

Școlile devin parte din itinerariile de patrulare ale polițiștilor, într-un efort de a crește siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Astfel, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, peste 9.000 de polițiști au desfășurat operațiuni pentru a asigura un mediu sigur în jurul unităților de învățământ preuniversitar, iar monitorizarea continuă. Acestea includ campanii de prevenire a faptelor legate de obiectele periculoase și de consumul de droguri, desfășurate în perioada septembrie – decembrie 2023, în contextul Anului școlar 2023-2024.

Conform IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române), un număr impresionant de 7.177 de polițiști au fost implicați în activități menite să mențină ordinea și siguranța publică în proximitatea școlilor.

Pentru a gestiona traficul în jurul școlilor, 1.633 de polițiști au fost activi, intervenind în 67 de evenimente raportate în zona sau în apropierea unităților de învățământ preuniversitar, dintre care 41 au fost semnalate prin apelul de urgență 112. De asemenea, au fost organizate 608 activități pentru a verifica respectarea normelor privind circulația pietonilor și conducătorilor de autovehicule în apropierea școlilor, inclusiv a celor care asigură transportul școlar. În total, 3.252 de conducători auto au fost verificați, cu aplicarea a 960 de sancțiuni contravenționale și constatarea a 42 de infracțiuni la regimul rutier.

122 de acțiuni au fost organizate pentru a promova siguranța în școli. Acestea au inclus 2.254 de activități de prevenire și informare la 1.209 școli, beneficiind de participarea a 55.507 de persoane. Un accent deosebit s-a pus pe prevenirea bullying-ului și a violenței școlare, cu 820 de ore de curs dedicate acestor subiecte.

584 de activități au fost desfășurate pentru conștientizarea riscurilor asociate consumului și traficului ilegal de droguri. De asemenea, 798 de activități au fost dedicate instruirii personalului de pază pentru a face față diverselor situații legate de această problemă.

Un total de 1.749 de unități de învățământ preuniversitar au fost supuse verificărilor pentru modul de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor şi protecţia persoanelor.

Un grup de 1.045 de polițiști au luat parte la întâlnirile Grupului de Acțiune constituit la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. Scopul întâlnirilor a fost facilitarea comunicării și adaptarea măsurilor necesare pentru a spori siguranța în mediul școlar.

Unitățile de alimentație publică din apropierea școlilor au fost supuse unor verificări specifice, iar rezultatele au dus la 126 de informări către instituțiile cu atribuții specifice pentru remedierea neregulilor constatate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *