Șeful vamal care a cerut 50.000 șpagă pentru avans de apartament și subalternii săi rămân 30 de zile după gratii

Curtea de Apel București a respins contestațiile făcute de Paul Petrof, șeful Direcției regionale Vamale București, și subalternii acestuia împotriva deciziei Tribunalului București, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă la cererea DNA.

Decizia de marți a instanței este definitivă astfel că aceștia vor petrece 30 de zile după gratii.

Cărau baxuri cu șpagă

Este de amintit că între șpăgile primite de oamenii lui Petrof se numără baxuri cu încălțăminte și parfumuri contrafăcute, genți cu bani, iar în cazul șefului Direcției se pare că ar fi vorba de o mită cerută de 50.000 de euro, ce reprezenta avansul pentru un apartament pe care oficialul dorea să îl achiziționeze.

Dosarul este unul complex, are la bază numeroase denunțuri făcute de persoane adiacente afacerilor comercianților dar și de către unii dintre cei „prăduiți„ la controale.

Tribunalul București a admis recent propunerea DNA de arestare preventivă a lui Paul Petrof și a subalternilor acestuia, dar aceștia au contestat decizia iar acum Curtea de Apel București analizează măsurile preventive dispuse față de aceștia.

Informație incendiară

O discuție interceptată de DNA în dosarul de mare corupție al șefului DVMB București Paul Petrof, și al subalternilor acestuia scoate la iveală lejeritatea cu care aceștia comiteau fapte de corupție, și indică că s-ar fi „dat liber la furat„ și la „Antifraudă”.

Concret, anchetatorii DNA verifică la acest moment multiple piste, după ce interceptările din dosar au  relevat că „s-ar fi dat liber la furat„ pentru „colectare„.

Protagoniștii din dosarul vameșilor nu explică și despre ce „colectare„ este vorba și pentru ce anume dar indică faptul că faptele de corupție fot fi comise la mica discreție.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *