Sexy-polițista locală a fugit de sub nasul DGA după ce a sărit pe un geam la percheziții. „Sunt în stradă… că mă ridică!”

Una dintre polițistele vizate de ancheta de corupție de la Poliția Locală a Sectorului 1 a reușit să dispară de sub nasul anchetatorilor DGA veniți la percheziții la domiciliul acesteia, după ce a sărit pe un geam și a stat afară în ploaie așteptând o prietenă să vină să o ia de la adresă.

Totul a fost însă documentat de către anchetatorii DNA și DGA iar acest episod i-a agravat femeii situația în dosarul de corupție în care este acuzată că pretindea mii de euroi șpăgi de la mici afaceriști.

Acesta a constituit și unul dintre motivele de bază pentru care procurorii DNA au cerut arestarea ei preventivă iar instanța a admis fără a sta pe gânduri luare acestei măsuri pentru 30 de zile.

Astfel, în ceea ce o privește pe Florentina Iordache, au arătat judecătorii care au analizat cererea anchetatorilor DNA de arestare, este incident și cazul de arestare care prevede că „inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală”.

A sărit pe geam…

Marți anchetatorii DNA și DNA descindeau la locuința Florentinei Iordache în scopul efectuării percheziției domiciliare.

Astfel organele de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție s-au prezentat la adresa femeii iar după ce au sunat la ușa apartamentului și după ce și-au declinat calitatea, aceasta a părăsit imobilul pe un geam și a anunțat o prietenă să vină să o ia întrucât este căutată de “DGA”.

Discuția dintre cele două femei a fost surprinsă de către anchetatori iar acum constituie o probă clară ce denotă faptul că ea a vrut să se sustragă de la cercetări.

„Interlocutoare: Alo! Alo!

IORDACHE FLORENTINA: .(….)!

Interlocutoare: Alo!

IORDACHE FLORENTINA: (….), vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă!

Interlocutoare: De ce?

IORDACHE FLORENTINA: Că eu sunt în stradă… că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine că am rămas în stradă! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa. Că sunt în ploaie afară.

Interlocutoare: Cum?

IORDACHE FLORENTINA: Te rog!

Interlocutoare: Cine să te ia?

IORDACHE FLORENTINA: DGA-u’! Vreau să mă duc eu să mă predau. Te rog! Sunt afară, în ploaie! Vino și ia-mă și pe mine să mă duc!

Interlocutoare: Păi de unde știi, mă?

IORDACHE FLORENTINA: Te rog! E af…

Interlocutoare: Cine ți-a zis?

IORDACHE FLORENTINA: E afară! A spart ușa! Haide! Te rog!

Interlocutoare: Bine! Stai că vin. Hai! Pa! Pa! Pa!

IORDACHE FLORENTINA: Fii atent, că n-o să mă mai găsești! Vino la… vino, te rog din suflet!

Interlocutoare: Bine! Hai! Pa! Pa!

IORDACHE FLORENTINA: Vino… vino aici! Vino aici…

Interlocutoare: Hai! Pa! Pa!

IORDACHE FLORENTINA: …în față la restaurantu’ Iancu! Pa!

Interlocutoare: Pa!”.

Ulterior, în aceeași zi, polițista de la Locală Sector 1 a fost identificată și ridicată de la domiciliul fiului său de către ofițerii DGA.

Despre această situația procurorii DNA spun că „demonstrează că inculpata nu intenționa să se predea de bună voie”.

„Antrenorul„ de la Tribunal a trimis-o „în cantonament„ 30 de zile

Cei trei polițiști de la Poliția Locală a Sectorului 1 reținuți marți de DNA au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București la cererea anchetatorilor anticorupție.

Între cei trei se numără și „sportiva„ Iordache iar magistratul a reținut între altele la arestarea sa preventivă faptul că s-a sustras de la anchetă după ce a fugit din calea ofițerilor DGA.

În acest dosar procurorii DNA de la Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 04 și 05 iunie 2024, a inculpaților:

AVRAM MARINA-ROXANA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită în formă continuată,

– trafic de influență în formă continuată,

– fals intelectual în formă continuată,

– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

– instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,

– instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

IORDACHE FLORENTINA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită în formă continuată,

– trafic de influență în formă continuată,

– fals intelectual în formă continuată (două acte materiale),

VOINEA DRAGOȘ-GEORGE, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită în formă continuată,

– complicitate la infracțiunea de fals intelectual.

Polițistele cereau mită nonșalant și cotizau la șeful lor

1. În perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro (în total 26.500 euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 euro și 2.500 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru:

– a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale – aproximativ 1.353.000 lei);

– a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial,

– a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare.

2. În perioada 11-20.01.2023, inculpatele Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri.

Inculpaților Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 iunie 2024, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *