Șofer ucrainean, cercetat penal: Prins la Vama Giurgiu cu un TIR plin de substanțe periculoase fără acte

Peste 20 de tone de substanțe inflamabile ce erau transportate fără documente legale au fost descoperite într-un autocamion condus de un șofer ucrainean în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, un cetățean ucrainean în vârstă de 30 ani, care transporta, conform documentelor prezentate, substanțe inflamabile. Cu ocazia efectuării controlului, în baza unei acțiuni comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 tone de substanţe inflamabile constând în flacoane tip spray ce conțin gaz butan, isobutane și propane, precum și mai multe recipiente tip butoi cu acetonă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea prevederile legale”, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii de frontieră menționează că întreaga cantitate de substanțe, în valoare de aproximativ 2.500.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu și introdusă într-un depozit autorizat.

În prezent, faţă de șofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport, tranzit de substanțe periculoase cu încălcarea prevederilor legale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet”, se arată în finalul comunicatului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *