Șoferiță găsită în Alba Iulia cu drogul khat, vândut sub formă de „păpușă”

O șoferiță din Alba Iulia a fost prinsă de polițiști că deținea un drog de mare risc și conducea sub influența substanțelor pshioactive. Ea a fost testată pentru consumul de droguri, iar rezultatul a fost posizitv pentru mai multe substanțe, iar analizele au arătat că avea în organism substanța Cathinonă, informează Adevărul.

Șoferița a mai avut și alte antedecente. În data de 26 ianuarie a fost oprită de polițiști în orașul Teiuș, din Alba, pentru un control de rutină. Când a fost testată cu aparatul drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru T2A, MET, T3ABZP și T3B AMP, iar analizele au arătat că avea în organism Cathinonă.

Această substanță se regăsește în drogul khat, fiind unul nou pe piața din Europa. El a fost adus din Africa și a ajuns în țara noaastră în 2015, când procurorii DIICOT au interceptat mai multe colete în care se afla acesta. Drogul este vândut sub formă de „păpușă”, iar efectul este de scurtă durată. Prima oară apare euphoria, o stare de excitație, stimulare, apoi iluzii, depresia, insomnia și lipsa poftei de mâncare, explică Agenția Națională Antidrog.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *