Tânăr din Caraș-Severin s-a dat drept polițist în fața unui polițist real aflat în timpul liber. Acum e cercetat penal pentru uzurparea de calități oficiale

Un bărbat este cercetat pentru uzurpare de calități oficiale după ce s-a dat drept polițist. Asta după ce s-a comportat agresiv în trafic și i-a arătat o legitimație și o insignă false, cumpărate de pe internet, unui polițist aflat în timpul liber, a informat, marți, IPJ Caraș-Severin, potrivit Mediafax.

Un polițist reșițean care mergea sâmbătă, împreună cu familia, cu mașina personală, a observat că un autoturism încerca să-i blocheze drumul, șoferul acestuia având un comportament agresiv în trafic. La un moment dat, după mai multe manevre de frânare și accelerare bruște, mașina din spate l-a depășit și s-a oprit pe mijlocul benzii, blocându-i calea, iar din ea au coborât doi bărbați, unul dintre ei prezentându-se ca fiind polițist în alt județ și arătându-i polițistului reșițean o legitimație și o insignă care nu aveau însemnele Poliției Române.

Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind poliţist are 35 de ani, e din comuna Doclin, județul Caraș-Severin, iar legitimația și insigna prezentate au fost achiziționate de pe internet.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru comportament agresiv în trafic, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile. De asemenea, el este cercetat penal pentru uzurparea de calități oficiale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *