Tânăr fără permis și beat, oprit cu focuri de armă de polițiști

Poliţiştii din Vrancea au tras focuri de armă pentru a opri o maşină al cărei şofer nu s-a conformat indicațiilor agenţilor, lovind apoi autospeciala Poliţiei. Tânărul nu avea permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului.

Potrivit IPJ Vrancea, poliţiştii din Odobeşti, aflându-se în comuna Broşteni, au făcut, în cursul nopţii de duminică spre luni, semn să oprească şoferului unei autoutilitare, însă el a refuzat să oprească, a acroşat autospeciala de Poliţie şi a continuat deplasarea pe DN 2M, către comuna Andreiaşu de Jos.

Echipajul a pornit în urmărirea autoutilitarei, sprijinit de alte două echipaje de poliţie, una dintre autospeciale fiind avariată din nou, în mers, de autoutilitară. Întrucât conducătorul auto nu a respectat indicaţiile şi a încercat să se sustragă, au fost trase patru focuri de avertisment în plan vertical.

Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiaşu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forţată (Spike Strip System) de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier.

Conducătorul auto, un tânăr de 18 ani, şi un pasager în vârstă de 15 ani au fugit în pădure, fiind însă imobilizaţi şi încătuşaţi de către poliţişti.

Tânărul de 18 ani a fost dus la sediul Poliţiei Oraşului Odobeşti, unde s-a stabilit faptul că nu are permis de conducere, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, poliţiştii l-au dus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cauză fiind înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru furt în scop de folosinţă, distrugere, conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *