Tîlvăr (MApN): „Armata va continua să achiziţioneze echipamente şi tehnică militară performante”

Ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr a discutat, la Berlin, cu reprezentanţii companiilor româneşti din domeniul aeronautic care sunt prezente la expoziţiile de profil şi ILA 2024 despre soluţiile de cooperare în domeniul producţiei şi afacerilor cu celelalte firme participante, precum şi despre promovarea propriilor produse pe plan internaţional. Armata va continua să achiziţioneze echipamente şi tehnică militară performante, care să asigure capabilităţile necesare îndeplinirii misiunilor şi angajamentelor asumate faţă de NATO”, a mai spus social-democratul.

„Cooperarea foarte bună între MApN şi Ministerul Economiei este şi în beneficiul firmelor de profil româneşti. Acest lucru se vede foarte bine la expoziţiile de profil, cum este şi ILA 2024, de la Berlin, unde mă aflu în aceste zile. Am avut ocazia să stau de vorbă cu reprezentanţii companiilor româneşti din domeniul aeronautic care sunt prezente la ILA despre soluţiile de cooperare în domeniul producţiei şi afacerilor cu celelalte firme participante, precum şi despre promovarea propriilor produse pe plan internaţional”, a scris Angel Tîlvăr, miercuri pe Facebook.

„Aşa cum am spus şi la expoziţia BSDA 2024 de la Bucureşti, industria de apărare este deosebit de importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale”, a continuat ministrul Apărării.

„Avem o cooperare foarte bună cu Ministerul Economiei şi căutăm împreună cele mai bune soluţii pentru fructificarea oportunităţilor oferite firmelor de profil din România de programele de înzestrare ale armatei. În mediul de securitate complex de astăzi, în care eforturile strategice ale României se concentrează pe creşterea capacităţii de apărare la nivel naţional şi în cadru aliat, Armata va continua să achiziţioneze echipamente şi tehnică militară performante, care să asigure capabilităţile necesare îndeplinirii misiunilor şi angajamentelor asumate faţă de NATO si faţă de cetăţenii români”, a concluzionat Tîlvăr.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *