Tîlvăr (MApN), întâlnire cu ambasadorul Turciei

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit luni, 5 februarie, vizita Ambasadorului Republicii Turcia la București, Özgür Kivanç Altan.

Cei doi oficiali au evidențiat excelentele relații de cooperare atât la nivel bilateral, cât și la nivel Aliat și în cadrul formatelor și inițiativelor regionale, ministrul Tîlvăr exprimându-și încrederea că acestea vor continua trendul ascendent inclusiv în domeniul tehnico-militar. Cu această ocazie, oficialul român a amintit invitaţia adresată companiilor turce de profil de a participa la Black Sea Defense & Aerospace Exhibition (BSDA 2024), care va avea loc la București în perioada 22-24 mai.

Deteriorarea mediului de securitate în Regiunea Mării Negre impune o abordare comună în contracararea amenințărilor. În context, ministrul apărării naționale a subliniat rolul important pe care îl va avea Grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră – MCM Black Sea pentru asigurarea siguranței navigației maritime, atât pentru cele trei state semnatare – România, Turcia și Bulgaria, cât și pentru întreaga regiune.

,,Turcia este unul dintre cei mai importanți aliați ai României și sunt încrezător că împreună putem contribui în mod semnificativ la asigurarea securității regionale”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *