Un şofer turc, băut, a încercat să atace cu cuţitul un poliţist de frontieră, la Vama Siret

Un şofer turc aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a încercat să atace cu cuţitul un poliţist de frontieră, la PTF Siret. Bărbatul este cercetat acum pentru ultraj şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, şoferul unui automarfar – un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani – s-a angajat în depăşirea coloanei de camioane aflate în aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de control la ieşirea din România. La intrarea în perimetrul punctului, poliţistul de frontieră aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu a intervenit pentru a-l opri pe şoferul de camion, moment în care acesta din urmă a coborât din mijlocul de transport şi a încercat să îl atace pe colegul nostru cu un cuţit”, relatează luni Poliţia de Frontieră.

Şoferul recalcitrant a fost imobilizat şi încătuşat, dar pentru că emana halenă alcoolică a fost solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere Siret.

„În urma testării efectuate, a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost ulterior condus de către echipajul Poliţiei Rutiere la unitatea sanitară din Siret pentru recoltarea de probe biologice”, precizează Poliţia de Frontieră.

Şoferul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *