Valer Kovacs, polițistul care a lăsat-o pe Șoșoacă pe motocicletă, a intrat cu pistolul personal în IPJ Timiș

Supărat că presa a relatat despre cercetarea disciplinară pe care IGPR a dispus-o după ce a lăsat-o pe senatoarea Diana Șoșoacă să îi călărească motocicleta de serviciu, polițistul timișorean Valer Kovacs s-a apucat să acuze presa că scrie pe bani și că de unde ziariștii îl lăudau ca fiind un erou, a ajuns să fie insultat!

Pe vremea când lucra la IPJ Timiș, Valer Kovacs devenise un cunoscut al unor site-uri de presă locale în care făcea diverse acuzații cu privire la conducerea IPJ Timiș. A fost sancționat în repetate rânduri pentru devieri de comportament, însă de fiecare dată Kovacs a acuzat că e terorizat de șefii din MAI pentru că e corect! Corect sau nu, Valer Kovacs a fost dat afară din poliție după ce a mers la una din audierile pentru sancțiunile primite cu arma personală! Adică, un polițist a intrat în sediul inspectoratului de poliție cu pistolul personal și s-a așteptat ca nimeni să nu îl întrebe nimic. După ce a fost dat afară, Kovacs s-a victimizat la fel în presă, acuzând că e terorizat și pozând în polițist model. Demiterea lui a devenit scandal național, iar presa a relatat subiectul fierbinte. Pe atunci, presa nu scria pe bani sau cel puțin Valer Kovacs nu făcea acuzații în acest sens!

După scandalul privind demiterea sa, Kovacs a revenit în poliție, fiind mutat la Biroul Autostrăzi. A continuat însă să îl atace pe șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, publicând imagini cu acesta în timp ce mergea la cabană cu mașina de serviciu, un luxos Audi, din, atenție, 2004! Kovacs i-a făcut și plângere penală lui Alin Petecel, inclusiv la DNA, unde a acuzat că a fost demis abuziv și că șeful IPJ Timiș face trafic de influență.  Curtea de Apel Timiș a respins definitiv plângerea, clasând dosarul, și conchizând practic că acuzațiile polițistului care pozează în erou sunt nefondate.

Polițistul Valer Kovacs a ajuns un erou pe internet și în presă după ce de mai multe ori a refuzat sume infime de bani oferite de șoferi ca să nu le dea amenzi. Nimic de comentat, e normal ca un polițist să refuze șpăgi, însă IPJ Timiș se laudă cu un arsenal întreg de polițiști care chiar se pot lăuda cu realizări.  Subinspectorul Nicolae Stanciu, medaliat cu Aur la un Campionatul Național de Judo al MAI nu a avut în viața lui parte de atâta mediatizare cât are Valer Kovacs, devenit celebru pe rețele de socializare prin videoclipuri în care critică puterea, deși polițiștii au interzis prin codul deontologic să se implice politic.

Valer Kovacs nu e străin de simpatiile politice mai mult sau mai puțin pe față! Fix când a izbucnit scandalul violului din AUR, Valer Kovacs făcea o dezvăluire revoltătoare. Acesta acuza că studenții de la Academia de Poliție erau duși să culeagă via fostului premier Adrian Năstase. Ex-liderul PSD nu s-a abținut și a dat de pământ cu Kovacs:

Intr-un mesaj fb către ‘căpitanul’ George Simion, polițistul Kovacs Valer mă ‘denunță’ pentru o experiență a sa de acum 20 de ani pe când se afla la Scoala de poliție din Câmpina. In esență, polițistul îi raportează „căpitanului” că în perioada în care eram prim-ministru, as fi dat un telefon la școala de ofițeri din Câmpina iar, ca urmare, elevii au fost strânși în careu și trimiși să lucreze, „ca slugi” la via pe care eu aș fi avut-o la Tohani. Nu știu dacă a dat cineva vreun telefon, eu în niciun caz nu. Nici nu stiu știu dacă au fost trimiși atunci elevii la cules de struguri. Singura chestiune care îl transformă pe polițistul Kovacs intr- un mincinos ordinar este faptul că, în niciun caz, în perioada în care eram prim-ministru, eu nu am avut o vie/podgorie la Tohani sau în altă parte. Deci întreaga poveste este mincinoasă . Pe de alta parte, este adevarat, nu stiu daca simpatizantul sau membrul AUR – polițist Kovacs Valer a participat sau nu la Scoala de vară a ‘cămășilor albe’, organizată de AUR și doreste, poate, să acopere scandalul legat de acel viol în grup asupra unei simpatizante AUR minore, mutand discutia pe o chestiune „spectaculoasa” din urma cu 20 de ani,” a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *