Zeci de proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite în Vâlcea. Mai multe persoane, evacuate

Mai multe persoane din comuna Bujoreni au fost evacuate din gospodăriile lor, marţi, după ce muncitorii care săpau un şanţ în apropiere au descoperit mai multe elemente de muniţie, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, iniţial în zonă au intervenit membrii serviciului de voluntari pentru situaţii de urgenţă din localitate, care au balizat zona, specialiştii pirotehnicieni sosiţi la faţa locului constatând că este vorba de 11 proiectile rămase din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

S-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială pirotehnică, o autospeciala de prima intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Specialiştii pirotehnicieni din cadrul inspectoratului au descoperit 11 proiectile, din Al Doilea Război Mondial, în stare avansată de degradare. Pentru maxima siguranţa au fost evacuate 12 persoane din inci gospodarii, care locuiau în proximitatea locului intervenţiei”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *