Bordel cu minore, depistat de DIICOT în centrul Constanței! Navigatorii români și străini, principalii clienți. Printre reținuți: Taximetriști. Locația a funcționat UN AN în văzul lumii

Bordel cu minore destructurat de DIICOT în centrul orașului Constanța. Procurorii au intrat pe fir și au derulat ample anchete în rețeaua de prostituție. Mai mulți oameni-cheie în afacere au fost până acum arestați. Principalii clienți erau marinarii și navigatorii străini aduși acolo de taximetriștii care primeau și ei parte din bani. Patronul clubului și ospătărița care împărțea profiturile cu șoferii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Bordelul a funcționat timp de un an în zona centrală a orașului, în văzul lumii. Notele de plată erau de ordinul miilor de euro. Fiecare client plătea o taxă de intrare în valoare de 200 de lei în urma căreia primea și băutură. Această taxă creștea însă considerabil dacă clientul dorea să termine seara în dormitorul uneia dintre stripteuse. Acesta trebuia să plătească 2500 de lei.

„Vedeta” barului era o minoră în vârstă de 17 ani, provenită dintr-o familie săracă. Fata era, se pare, preferată de clienți.
Taximetriștii care efectuau curse din Portul Constanța și aduceau la bar marinari și navigatori străini erau și cei care se ocupau ca fetele să nu își desfășoare activitatea în afara localului unde erau plătite. Cele prinse că făceau acest lucru erau date imediat pe mâna patronului.

Procurorii au început ancheta în acest caz în octombrie anul trecut, cu ajutorul a doi investigatori sub acoperire care s-au dat drept clienți. După sute de ore de interceptări în care au strâns suficiente dovezi, aceștia au închis bordelul ilegal. Angajatele, indiferent dacă se prostituau sau nu, aveau contracte de muncă semnate pentru suma de 3.000 de lei. La audieri însă, majoritatea au declarat că făceau cel puțin 1.500 de lei pe noapte, și între 3.000-5.000 de lei pe weekend dacă aveau parte de clienți americani.

15 persoane au fost reținute, printre care patronul clubului, soția sa, mai mulți angajați, dar și taximetriștii. Patronul clubului și ospătărița care îi plătea pe taximetriști au fost arestați pentru 30 de zile. 

Nici un client nu putea intra fără să achite o taxă în valoare de 200 de lei, bani de care primeau băutură. În prima linie erau taximetriștii care „promovau” exclusiv acest club, deși în oraș ar funcționa și altele. Când reușeau să ia în mașină militari străini de la baza militară Mihail Kogălniceanu, sunau imediat la club să le anunțe venirea și, potrivit procurorilor, primeau drept comision procente din consumația făcută de fiecare client adus. Taximetriștii dădeau angajaților clubului, potrivit datelor din dosar, informații inclusiv despre câți bani retrăgeau militarii de la bancomate ca să ii cheltuiască la „fete”: cea mai mică consumație făcută de militari, cu predilecție americani, a fost de 2.000 de lei iar cea mai mare de 12.000 de euro.

În timpul anchetei, arată procurorii DIICOT în referat, taximetriștii și patronul clubului chiar se plângeau de slabele încasări în perioadele în care anumiți militari, clienți loiali, erau trimiși la exerciții în Baza NATO de la Cincu SUA detașați în București la Parada de Ziua României sau erau nevoiți să rămână în baza de la Kogălniceanu pentru exerciții. Mai mult, chiar știau când vor reveni, ca să cheltuiască din nou bani. 

O altă categorie racolată pentru club era cea a navigatorilor străini, aduși de taximetriștii care făceau curse din Portul Constanța. În schimb, românii aveau acces în club mult mai rar și doar pe bază de recomandare. În total, conform anchetatorilor, nouă stripteuze din club practicau prostituția, în încăperi fără ferestre, de la subsol. Două dintre acestea erau cazate la etajul clubului și fiecare prostituată avea dreptul la o zi liberă pe săptămână. Programul începea după amiază și se încheia în jur de ora 3 sau la ultimul client. 

Sistemul de plată era unul bine pus la punct, notează procurorii. Astfel, pentru trei cocktailuri, clientul beneficia de compania unei stripteuze la masă. Dacă achita și diferența de până la 1.000 de lei, avea dreptul la o partidă de sex, de 30 de minute, în camerele de la subsol.  Ca să nu spună direct că vor sex, clienții comandau fetelor „o șampanie”. 

Tariful de lux era „șampania” de 2.500 de lei. Pentru această sumă, susțin anchetatorii, tinerele cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani se puteau întâlnii cu clienții în afara clubului, la orice oră din zi și din noapte. Cele care își dădeau întâlnire cu străinii pe cont propriu, erau turnate de taximetriști și date afară de patron. 

Anchetatorii vorbesc de o contabilitate paralelă.  Niciuna dintre angajate nu era obligată, efectiv, să se prostitueze însă majoritatea angajatelor au făcut-o, tentate de bani. Angajatele, indiferent dacă se prostituau sau nu, aveau contracte de muncă semnate pentru suma de 3.000 de lei. La audieri însă, majoritatea au declarat că „făceau” măcar 1.500 de lei pe noapte, 3.000-5.000 de lei pe weekend  și că cei mai generoși erau americanii, care nu se uitau, efectiv, la bani. Sumele le reveneau ca o cotă parte din valoarea alcoolului pe care îi convingeau pe militari să îl consume și, bineînțeles, primeau procente și din valoarea „șampaniei”, actul sexual.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *