Comisarul din IPJ Constanța acuzat că a înlocuit 14 kilograme de bijuterii din camera de corpuri delicte cu pietre și lemne, a scăpat de proces: Faptele s-au prescris

Un comisar de Poliție din Constanța acuzat că a înlocuit 14 kilograme de bijuterii din camera de corpuri delicte a Poliției cu pietre, lemne, bucăți de sticlă și agrafe de păr a scăpat de proces pentru că faptele s-au prescris. Dosarul a stat 15 ani în anchetă la DNA. Posesorul de drept al bijuteriilor nu și le mai poate recupera decât într-un proces civil.

Marius Paul Constantinescu, în prezent pensionat, a fost acuzat că în 2007, când era ofițer de poliție la IPJ Constanța, ar fi înlocuit 14,661 kilograme de bijuterii cu bucăți de piatră, lemn, sticlă și agrafe de păr.

Bijuteriile, estimate la 400.000 de euro, fuseseră ridicate în timpul unor percheziții efectuate de Garda Financiară Constanța la un om de afaceri care deținea atunci mai multe case de amanet, explică G4Media.

Tribunalul Constanța a dispus la un moment dat ca bijuteriile, care figurau depuse la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Constanţa, să îi fie restituite afaceristului. Numai că la Trezorerie au fost găsite în loc „gablonzuri, cruciulițe din lemn, obiecte de sticlă și alte asemenea ce nu pot fi considerate metale prețioase”, au spus anchetatorii.

Marius Paul Constantinescu a spus în instanță că a transportat obiectele ridicate de la casele de amanet în saci, pe traseul IPJ Constanța-BRD Constanța și IPJ Constanța-ANPC cu mașini nesecurizate, deși a atras atenția IPJ că nu e în regulă. El nu a reclamat însă vreun furt ori înlocuirea bijuteriilor din saci.

El a admis că nu fuseseră ridicate bucăți de piatră, lemn, sticlă și agrafe de păr la percheziții și nu a putut explica cum au ajuns acestea în sacii cu bijuterii. Potrivit G4Media, dosarul a stat în anchetă la DNA timp de 15 ani, iar Curtea de Apel Constanța a decis începerea judecății și a stabilit primul termen abia în 20 iunie 2023.

Luna trecută, Tribunalul Constanța a hotărât încetarea procesului penal, constatând prescrierea faptelor. Patronul caselor de amanet își mai poate recupera bijuteriile doar printr-un proces civil.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *