„Dama MApN” a fost săltată de la CNCIR, dar a rămas rețeaua: Securiștii rezerviști ai Ioanei Timofte încă fac „cărțile” prin ministere, în numele și cu susținerea SRI

De câteva săptămâni, prin presa din România, își fac apariția niște articole referitoare la găinăriile divei Ioana Timofte, nepoata unui defunct director al Serviciului Român de Informații. Aproape toți jurnaliștii s-au limitat la a prelua dialogurile penibile ale subordonaților divei provinciale, care își apreciau reciproc eforturile de a fura pentru a-i asigura bunăstarea lichelei promovate la conducerea Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR S.A.). Ioana Timofte a reușit, via PSD și Radu Timofte, fostul șef SRI – hoț dovedit de justiție, să ocupe funcția de director general al CNCIR, cel mai important furnizor român de servicii profesionale de inspecție, verificare, testare, certificare și formare profesională care asigură funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor și echipamentelor. La finalul lunii mai a.c., locuința Ioanei Timofte a fost percheziționată după ce DIICOT documentase o delapidare a CNCIR cu 2 milioane de EURO prin achiziții fictive și bani întorși către Ioana Timofte în numerar de către firmele contractante.

La vederea mascaților la ușa ei, a începu să urle la aceștia: „Ați venit să mă schimbați din funcție. E clar. Eu! Pe mine! Eu am dus CNCIR-ul ăsta pe culmi și acum sunt schimbată politic. E un dosar politic!”

Din Consiliul de Administrație al CNCIR fac parte mai mulți liberali de casă ai ministrului Virgil Popescu, inclsuiv pensionarul Ionel Georgescu, directorul Corpului de Control al ministrului Energiei, care avea posibilitatea legală să verifice achizițiile care au dus la devalizarea companiei. Nu a efectuat nici un control, dar le-a ținut angajaților CNCIR cursuri despre prevenirea corupției în companie. De altfel inclusiv astăzi pozează în mare patriot:

Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI Radu Timofte, împreună cu subalternii ei de la CNCIR, ar fi format un grup infracțional organizat pentru a devaliza societatea deținută de Ministerul Energiei. Procurorii DIICOT susțin că, începând din mai 2020 până în prezent, grupul infracțional condus de Ioana Timofte a organizat 485 de achiziții publice fictive prin care au devalizat compania statului de 9,7 milioane de lei, echivalentul a două milioane de euro. Ioana Timofte a fost reținută inițial pentru 24 de ore pentru infracțiunile de delapidare și constituire a unui grup infracțional organizat. Judecătorii au decis ulterior să fie arestată la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, i s-a impus o serie de restricții. 

Printre multele date inutile și redundante se afla și o informație interesantă – unul dintre cei care alimenta conturile doamnei Ioana Timofte cu banii furați era un pensionar MApN, în prezent angajat al CNCIR S.A. Un singur articol al presei centrale a abordat subiectul unuia dintre protectorii divei Ioana Timofte; posesorul de pensie militară Georgescu Ionel,  membrul al  Consiliului de Administrație al CNCIR S.A. Acesta, în calitate sa de membru CA, dar și ca șef al Corpului de Control al ministrului Virgil Popescu, avea posibilitatea, dar și obligația, să verifice modul în care Ioana Timofte gestiona compania aflată în portofoliul Ministerului Energiei.

Fost polițist prin Strehaia, Ionel Georgescu a fost promovat la nivel central, ocupând funcții extrem de importante în cadrul Ministerului de Interne, iar, după ce a fost trecut în rezervă, și-a pus competențele în slujba Ministerului Economiei și Comerțului. Singura performanță notabilă a fostului milițian din Strehaia, ajuns prin Ministerul Economiei și Comerțului, a fost angajarea unor rude prin posturi călduțe la stat și  promovarea, formarea și protejarea unui alt semizeu provincial, PSD-istul Felix Florin Braniște.

După extragerea domnului Felix Florin Braniște din glodul județului Argeș, la sosirea în satul cu miniștri de pe cheiul Dâmboviței a fost întâmpinat de o doamnă general, care i-a comunicat că profilul său moral este perfect pentru a încasa și o soldă din partea SRI. Pentru a-și crea o imagine de rebel, semizeul Felix Braniște susține în fața tuturor interlocutorilor, indiferent dacă este întrebat sau nu, că a declinat oferta doamnei general! Apoi face șmecherește din ochi, gest pe care nu știi cum să îl interpretezi, deoarece Felix Braniște este de obicei, la al treilea pahar de whiskey, indiferent de oră, iar tremuratul părților corpului său poate fi și un simplu simptom al abuzului de alcool… Se întâmplă multora… În fine, perioada sa de glorie, domnul Felix Braniște făcea față cu brio calității de membrul în CA-ul mai multor companii ale statului român, în paralel cu ocuparea unor funcții de conducere în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului.

Din punct de vedere personal, domnului Felix Braniște i-a mers și mai bine, având o relație sentimentală cu doamna Ioana Timofte, din păcate, încheiată între timp, participanții rămânând în relații de amiciție, dovadă fiind și faptul că semizeul s-a prezentat la sediul DIICOT să își ridice diva, când a fost eliberată din arest.

De ceva timp, cariera profesională a domnului Felix Braniște a suferit un regres, acesta fiind angajat de către ministrul Sorin Grindeanu, un alt posesor de soldă din partea SRI, prin Ministerul Transporturilor, singura sa ocupație fiind de a face diverse intermedieri telefonice pe holurile instituției, dar și de atârnător prin vreo două CA-uri.

Unul dintre CA-urile în slujba căruia și-a pus competențele domnul Felix Braniște este cel al Societății Naționale a Apelor Minerale S.A., companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei. Conducerea companiei este asigurată de Udriște Alin, posesor liberal de brutărie, fost urmărit penal pentru înșelăciune și  fost lacheu al ministrului PNL-ist Virgil Popescu.

Despre modul în care Udriște Alin, împreună cu Felix Braniște și alți câțiva intangibili gestionează compania aflată în portofoliul Ministerului Economiei, au apărut nu demult câteva dezvăluiri în presa centrală. De la hărțuirea sexuală a subordonatelor, la deplasări fictive și achiziții ilegale, nicio infracțiune de corupție nu este străină acestui grup select. Nu vom dezvolta acest subiect acum, deoarece este un dosar penal în cercetare, dar, după ce va apărea comunicatul oficial al instituției, vom prezenta modalitățile penibile de prejudiciere a bugetului companiei de stat.

Această prezentare a situației din SNAM SA am făcut-o, însă, cu un alt scop! Unul dintre consilierii divei Ioana Timofte, când era la conducerea CA al SNAM SA, adică prin 2018, se numea Păunică Marius Costin și era proaspăt pensionar al MApN.

Prin 2020, când Ioana Timofte nu mai făcea parte din CA-ul SNAM SA, Păunică Marius Costin a fost angajat de Udriște Alin, deoarece i s-a garantat că fostul ofițer MApN dispune de relații excelente la nivelul administrației publice centrale și îl  poate sprijini în vederea mușamalizării plângerilor penale care începuseră să fie depuse la diverse Secții de Poliție, prin care se semnalau infracțiuni de drept comun săvârșite de conducerea companiei de stat. Ulterior, Păunică Marius Costin, căpătând un post în cadrul MAE, a renunțat la poziția de consilier al directorului general al SNAM  S.A., lăsând moștenire postul  fiicei sale,  Păunică Ruxandra Valentina, dar solicitând și angajarea unei alte rude, Popescu Mihaela, pe postul de secretară, devenit vacant, urmare a pensionării unei angajate.

În aceeași perioadă, șeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Economiei era fostul milițian din Strehaia, Ionel Georgescu, care, ca și în cazul CNCIR S.A., nu a sesizat absolut nimic ilegal, deși existau mai multe plângeri penale depuse împotriva conducerii SNAM S.A. Aici sunt prezentate doar două companii ale statului român, cu domenii de activitate complet diferite, dar având același tip de manageri! Manageri fără competențe reale, care au beneficiat de sprijinul și consilierea unor indivizi care încasează pensii militare, în calitate de foști sau actuali ofițeri.

Analizând aceste două situații, concluzia este una singură! Se pare că liantul între diversele grupuri infracționale care căpușează companiile de stat, îl reprezintă, în afara relațiilor sentimentale trecătoare, găinarii  din cadrul MAI, MApN, SRI sau SIE.

VA URMA!

Spread the love

One thought on “„Dama MApN” a fost săltată de la CNCIR, dar a rămas rețeaua: Securiștii rezerviști ai Ioanei Timofte încă fac „cărțile” prin ministere, în numele și cu susținerea SRI

  1. Sa speram ca la finalul investigatiei,semizeul Braniste de la Suseni(Argeș)😂va primi ceea ce merita: un loc in celula alături de partenera de găinării! 😊 Clar vor avea multe lucruri de dezbătut și timp destul!
    No more whiskey tho 😂😂
    Sa mai zicem ca viata e nedreapta !?😁🤔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *