Descinderi în București, Ilfov și Vâlcea: Mascații au mers peste țeparii care au „sifonat” 10 milioane de euro din bani europeni

Poliţiştii au făcut joi 13 percheziții domiciliare și au dus la sediu 13 persoane, în București și județele Ilfov și Vâlcea, într-un dosar care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba de 13.061 de acte materiale cu un prejudiciu de 10 mil. de euro. Potrivit Poliției Capitalei, pe parcursul anului 2021, mai multe persoane, în calitate de administratori ai unor firme, au creat un circuit infracțional, prin care ar fi întocmit în fals documente care atestau în mod nereal colectarea, transportul și reciclarea a peste 19.738 de tone de deșeuri din sticlă.

Din cercetări, s-a stabilit că aceste documente ar fi stat la baza întocmirii dosarelor de trasabilitate a deșeurilor depuse la instituția cu atribuții în domeniu, scopul fiind evitarea corecțiilor ce trebuiau aplicate organizațiilor care implementează obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producătorului, în cazul neîndeplinirii obiectivelor asumate. Astfel, ar fi fost cauzat un prejudiciu de 52.032.542 de lei. În baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, persoanele vizate vor fi duse la audieri, în vederea continuării cercetărilor și a dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (13.061 de acte materiale).

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *