DIICOT Iași: Patru persoane, arestate pentru trafic de droguri, pe care le vindeau inclusiv minorilor, la petreceri

Patru persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT transmis sâmbătă, din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că inculpaţii au comercializat drogurile de risc şi mare risc inclusiv către consumatori minori, elevi ai unor licee din municipiul Iaşi, interacţiunile între dealeri şi clienţi realizându-se faţă în faţă, preponderent pe parcursul unor evenimente private (petreceri).

„În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, a deţinut şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi de mare risc (ecstasy). Cel de-al doilea inculpat a fost prins în flagrant, la data de 02.11.2023, pe raza unei comune din judeţul Iaşi în timp ce comercializa cantitatea de peste 55 grame canabis. Cu privire la ceilalţi doi, din cercetări a rezultat că, pe parcursul anului 2023, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, au vândut diferite cantităţi de 3-CMC, drog de mare risc, cunoscut sub denumirea generică de cristal”, a informat DIICOT.

Joi au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate 274 de comprimate de ecstasy, 52 de grame de amfetamină, 17 grame 4-CMC, 97,2 grame de canabis şi 85 de grame de haşiş, mai multe cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă.

Procurorul de caz a dispus vineri reţinerea celor patru, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de către Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor. De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *