Doi soți din Galați, trimiși la închisoare după ce și-au ținut propriul nepot în sclavie timp de 10 ani. Tânărul s-a sinucis

Doi soți din Galați, Rodica (46 de ani) și Nicolaie Nedelcu (58 de ani), au fost trimiși după gratii după ce l-au ținut în captivitate și l-au supus la muncă forțată pe nepotul lor, Mihai Alexandru, până când acesta s-a sinucis. Este primul dosar de sclavie din Galați soluționat.

Doi soți din Galați au fost condamnați la închisoare pentru că și-au ținut nepotul în sclavie timp de 10 ani. Un caz demn de Evul Mediu care a început prin 2005 și s-a terminat azi (1 noiembrie 2023). Pentru victimă, povestea s-a terminat în 2015, atunci când nu a mai suportat chinurile și s-a sinucis.

Mihai a fost cedat de părinții săi unei mătuși când avea doar 9 ani. Apoi, rudele sale l-au obligat să muncească într-o stână din județul Galați în condiții inumane. Anchetatorii au stabilit că dormea într-o cușcă și muncea zilnic până la epuizare. La 19 ani, tânărul s-a sinucis după ce, probabil, a realizat că nu are scăpare.

Victima dormea izolată de comunitate, într-o cușcă amenajată ca bordei și interacționa cu maximum două persoane, colegul de muncă și unchiul său. La vârsta la care alți copii realizau primele socializări, primele prietenii, învățau să caute validarea celor din jur, victima fost izolată, în afara comunității, fiindu-i negată orice formă de dezvoltare emoțională și de înțelegere a conceptului de comunitate”, potrivit concluziilor procurorului, publicate de presa locală.

Ani grei de închisoare

„În cursul dimineții de astăzi 1 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați – Biroul Urmăriri au depistat și reținut, pe raza comunei Hanu Conachi, din județul Galați, doi soți, un bărbat, cu vârsta de 58 de ani și o femeie, cu vârsta de 46 de ani, domiciliați în satul Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, județul Galați, față de care Tribunalul Galați a emis la data de 01.11.2023 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 ani și 8 luni, respectiv 6 ani și 11 luni într-o cauză penală în care au fost judecați pentru comiterea infracțiunii de sclavie și a celei de determinare sau înlesnire a sinuciderii, fapte ce au avut loc în anul 2015”, a transmis IPJ Galați.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *