Explozie puternică și incendiu la un magazin Dedeman din Botoșani. Nu se știe câți oameni erau în interior

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineața, la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Din primele informații, zece persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, susține că explozia la magazinul Dedeman a avut loc din cauza unei defecțiuni la instalația de gaze a magazinului. Explozia a avut loc în zona de birouri, dar deocamdată nu se știe câți oameni erau în interior pentru că angajații magazinului erau în mișcare. La o primă evaluare este vorba despre 10 persoane cu arsuri grave, dar nu se știe câți oameni mai sunt în interior.

Este vorba despre 10 victime care au fost transportate la spital. Nu avem morți, dar sunt persoane cu arsuri în stare gravă. Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului. Nu știm încă câți oameni erau în interior. Explozia s-a produs în zona de birouri, iar răniții sunt dintre angajații magazinului. Nu vă pot spune dacă sunt oameni prinși sub dărâmături, situația este în evoluție.”, a spus primarul din Botoșani, la Antena 3 CNN.

Arafat, după explozia de la magazinul Dedeman: „Planul roșu este în vigoare”

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că în urma exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani 10 persoane au fost rănite și au arsuri de gradul 1 și 2. Arafat a explicat că există deja mobilizare și la spitalele din București, dacă va fi nevoie să fie transferați pacienții.

„Au fost evauate peste 100 de persoane. Avem 10 persoane rănite, dar sunt cu toții conștienți și au fost transportați la spital. Este vorba despre persoane cu arsuri de gradul 1 și 2, după primele evaluări. Au fost mobilizate 2 elicoptere SMURD, de asemenea stă în stand-by avionul SMURD și un elicopter pentru victime multiple Black Hawk. Situația este în dinamină, echipele de pompieri continuă căutările în magazin. O persoană deja este transportată la spitalul din Iași și suntem pregătiți să transportăm și la București, dacă va fi nevoie. Planul roșu rămâne în vigoare, iar echipejele medicale rămân la fața locului. Toți cei răniți ar fi angajați ai magazinului, nu sunt clienți. Din primele informații ar fi vorba despre o defecțiune la centrala de gaze a magazinului.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *