General NATO: „Alianța trebuie să fie pregătită pentru potențiale atacuri cu rachete rusești în Europa”

NATO ar trebui să fie pregătită pentru perspectiva atacurilor rusești cu rachete în Europa în cazul unui război total cu Rusia, a declarat generalul locotenent Alexander Sollfrank, comandantul centrului de logistică militară al NATO din Germania, într-un interviu pentru The Times, publicat în ianuarie. 28, notează The Kyiv Indpemdent.

Armatele NATO și-au întărit capacitatea și pregătirea de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Deși perspectiva escaladării războiului către o ciocnire totală între alianță și Rusia a fost evitată până acum, există îngrijorări că Occidentul nu a acceptat cu adevărat că ar putea fi încă o posibilitate.

Mai mulți comandanți ai NATO și alți lideri ai alianței au avertizat în termeni din ce în ce mai duri în ultimele luni despre pericolele unui astfel de război și ce impact ar putea avea în Europa. Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a declarat la începutul lunii ianuarie că țările NATO ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea unui război total cu Rusia în următorii 20 de ani.

Sollfrank și alți generali NATO au avertizat că o confruntare militară directă cu Rusia ar putea avea loc de îndată ce în următorii trei ani.

Într-un astfel de conflict, Germania va fi probabil vizată ca „placa turnantă” centrală a logisticii NATO în Europa centrală, au spus ei.

Sollfrank a spus că NATO are deja capacitatea de a apăra și probabil descuraja o potențială invazie rusă. Dar având în vedere actuala gamă de forțe NATO de pe continent și lipsa de pregătire din spatele flancului estic, armatele NATO ar putea fi forțate să facă „alegeri costisitoare”.

Am fost foarte concentrați pe est”, a spus generalul de brigadă Frank Schmitz. „Cred că avem nevoie și de capacitate în spate: tot felul de capacitate”.

Există încă unele probleme, cum ar fi problemele cu interschimbabilitatea echipamentelor și personalului NATO, care ar putea împiedica un răspuns adecvat, a spus Sollfrank.

Cred că putem… începe acest lucru și reduce sau adapta birocrația sau oriunde ar fi posibil și necesar”, a adăugat Sollfrank.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *