Grenadă de mână defensivă a fost găsită în parcul Cubic din Satu Mare. Elementul de muniție, ridicat de pompierii ISU Someș

O grenadă de mână defensivă a fost găsită de un cetățean care se afla în perimetrul Parcului Cubic din Satu Mare. Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare a intervenit duminică, 9 iunie, pentru ridicarea elementului de muniție, scrie PortalSm.ro.

În pofida stării avansate de coroziune, pompierii atrag atenție cetățenilor că munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active. Dacă acestea sunt manevrate necorespunzător, pot exploda și provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă.

Câteva reguli cu privire la găsirea elementelor de muniție pe care specialiștii ISU Satu Mare le reamintesc cetățenilor:

  • Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;
  • Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;
  • Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
  • Nu se introduc în foc;
  • Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

De asemenea, cei care găsesc grenade, gloanțe sau orice element de muniție neexplodat, sunt obligați să apeleze la numărul unic de urgență 112, de a anunța primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție, potrivit sursei citate anterior.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *